nandoonline landschap fotografie
nandoonline landschap fotografieLezingen

Eind 2011 ben ik door de Bond voor Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen (BNAFV) gevraagd voor het houden van een lezing over het fotograferen in de schemering en nacht. Deze lezing werd bijgewoond door meer dan honderd leden van verschillende fotoclubs in de regio Noord-Brabant Oost. Deze lezing was een groot succes.
Omdat er regelmatig meer vraag komt voor het houden van lezingen of workshops heb ik besloten om ook anderen de gelegenheid te bieden deze lezing bij te wonen. Bij blijvend succes wil ik meer lezingen en/of workshops gaan aanbieden.

In and out the Twilight Zone

Fotograferen rond zonsopgang, zonsondergang of in de schemering levert vaak bijzondere beelden op. Het licht is zachter, schaduwen langer en de hemel wordt gekleurd door het eerste of laatste licht van de dag. Dit soort foto's vraagt meer van de fotograaf en de camera. Hogere ISO waarden, langere sluitertijden en grotere contrasten. Het fotograferen in de nacht zelf levert nog meer uitdaging op.

Belt of Venus just after sunset (1D071343)

De presentatie "In and out the Twilight Zone" werpt een blik op mijn manier van werken en hoe ik zover ben gekomen. Het laat door middel van een groot aantal voorbeelden zien hoe ik te werk ga met het maken van mijn foto's. Denk daarbij aan eenvoudige trukjes die toegepast kunnen worden om het fotograferen te veraangenamen, maar ook aan handvaten die een betere foto opleveren. Het is geen ingewikkeld theoretisch verhaal maar vooral praktisch van aard.
Een basiskennis van de werking van de camera, diafragma, sluitertijd en gevoeligheid is voldoende, maar ook zonder is het eenvoudig te volgen.

De presentatie duur ongeveer 2½ tot 3 uur, inclusief een korte pauze.
Momenteel staan er geen lezingen gepland

Heef tu interesse in deze lezing, neem dan contact op via het formulier op deze website.


Agenda


Exposities:

Dwalen door de Peelvenen
Nieuw werk uit de Groote Peel
Buitencentrum de Pelen - Ospel
maart / april 2012

Dwalen door de Peelvenen
Canvassen van de Groote Peel
Buitencentrum Weerribben - Ossenzijl
april / mei / juni 2013


Lezingen:

"In and Out the Twilight Zone"

17 april: Den Bosch
voor Biota Natura

8 mei: Velp
meld u aan voor deelname